Profesjonali dyletanci


Na warszawskim Powiślu jest restauracja, która serwuje wyśmienite jedzenie, kusi pięknym wnętrzem i zachwyca nienagannym serwisem, to...Dyletanci.
Za przewrotną nazwą kryje się nagradzany i przemyślany koncept restauracyjny. Uwielbiamy takie inteligentne zabiegi, dlatego kiedy zostałyśmy poproszone o identyfikację wizualną to nie miałyśmy wątpliwości jak powinna ona wyglądać.

Profesjonali dyletanci


Na warszawskim Powiślu jest restauracja, która serwuje wyśmienite jedzenie, kusi pięknym wnętrzem i zachwyca nienagannym serwisem, to...Dyletanci.
Za przewrotną nazwą kryje się nagradzany i przemyślany koncept restauracyjny. Uwielbiamy takie inteligentne zabiegi, dlatego kiedy zostałyśmy poproszone o identyfikację wizualną to nie miałyśmy wątpliwości jak powinna ona wyglądać.

Mało elementów identyfikacji może dać duży efekt


Identyfikacja opiera się na charakterystycznym logotypie oraz drobiazgowo przemyślanych szczegółach takich jak druk menu i karty win na fakturalnym specjalnie zamawianym papierze oraz konsekwentne używanie jednego wybranego kroju pisma.

Mało elementów identyfikacji może dać duży efekt


Identyfikacja opiera się na charakterystycznym logotypie oraz drobiazgowo przemyślanych szczegółach takich jak druk menu i karty win na fakturalnym specjalnie zamawianym papierze oraz konsekwentne używanie jednego wybranego kroju pisma.

Jeżeli wiesz co robisz, możesz sobie pozwolić na nonszalancję


Logo nie jest wymuskane, gładkie i grzeczne. Nazwa restauracji pisana krojem odbijanym ręcznie, niedoskonałym, pozamazywanym. Liternictwo odzwierciedla założenia restauracji - ma być z klasą, ale jednocześnie z przymrużeniem oka.

Jeżeli wiesz co robisz, możesz sobie pozwolić na nonszalancję


Logo nie jest wymuskane, gładkie i grzeczne. Nazwa restauracji pisana krojem odbijanym ręcznie, niedoskonałym, pozamazywanym. Liternictwo odzwierciedla założenia restauracji - ma być z klasą, ale jednocześnie z przymrużeniem oka.

Czy małpa jest na pewno dobrym pomysłem na sygnet restauracji?


Brand hero restauracji to zatroskany szympans inspirowany (za pozwoleniem) pracą francuskiego streetartowca G01N. To taka kropka nad "i" całej identyfikacji, świetnie podkreśla brak pokory oraz łamanie konwenansów, które są jednymi z naczelnych zasad, jakimi kierują się Dyletanci.

Czy małpa jest na pewno dobrym pomysłem na sygnet restauracji?


Brand hero restauracji to zatroskany szympans inspirowany (za pozwoleniem) pracą francuskiego streetartowca G01N. To taka kropka nad "i" całej identyfikacji, świetnie podkreśla brak pokory oraz łamanie konwenansów, które są jednymi z naczelnych zasad, jakimi kierują się Dyletanci.
.

Logo winiarni nie musi mieć kieliszka...


Sygnet może funkcjonować samodzielnie jako gwarant jakości jedzenia i markowego wina. Nie bez znaczenia jest też fakt, że poprzez okrągły kształt i bordowy kolor kojarzy się z odciśniętym na serwetce kieliszkiem. To kolejny poziom budowania skojarzeń z marką.
 

Logo winiarni nie musi mieć kieliszka...


Sygnet może funkcjonować samodzielnie jako gwarant jakości jedzenia i markowego wina. Nie bez znaczenia jest też fakt, że poprzez okrągły kształt i bordowy kolor kojarzy się z odciśniętym na serwetce kieliszkiem. To kolejny poziom budowania skojarzeń z marką.

Akcentowanie najważniejszych rzeczy


W dopisku subtelnie wyróżniłyśmy najważniejsze rzeczy: rest, shop, bar. Wybrane wyrazy są długie, tworzą ładną linię podkreślającą logo.

Akcentowanie najważniejszych rzeczy


W dopisku subtelnie wyróżniłyśmy najważniejsze rzeczy: rest, shop, bar. Wybrane wyrazy są długie, tworzą ładną linię podkreślającą logo.

Często zmieniane Menu nie musi być drukwowane na papierze xero...


Konsekwentnie stosowany szablon do zmieniającego się menu spaja identyfikację. Starzony font dodaje charakteru i świetnie wygląda na fakturowanym papierze.

Często zmieniane Menu nie musi być drukwowane na papierze xero...


Konsekwentnie stosowany szablon do zmieniającego się menu spaja identyfikację. Starzony font dodaje charakteru i świetnie wygląda na fakturowanym papierze.
Klient: Restauracja DyletancjiRok: 2016